Drie grootmeesters namen deel aan de vierde editie van het Eurode Open. De afstand in rating met de eerstvolgende schakers was meer dan 300 punten, dus was de uitslag na 9 rapidronden niet écht verassend.

Op de eerste plaats eindigde Andrey Orlov met 8,5 punten. Opmerkelijk dat het ene halfje dat hij afstond tegen Gino De Mon was, die op het moment van het remiseaanbod een gewonnen stelling had.

Tweede werd Martijn Dambacher met 8 punten en op de derde plaats eindigde Alexander Dgbuadze met 7,5 uit 9.

De B-groep (rating 1700-1900) werd gewonnen Olivier Wlogalski met 5,5 punten. Evenveel punten had Detlef Roefe en op de derde plaats eindigde Frans Johnen.

Voor alle duidelijkheid: de indeling van de ratinggroepen is gemaakt op basis van de Fide-ratinglijst. Waar niet mogelijk is gebruik gemaakt van de KNSB-lijsten of de lijsten van de Deutsche Schachbund. Claims achteraf omdat men het niet eens is met de gemaakte keuzes kunnen derhalve niet gehonoreerd worden.

De C-groep (rating 1500-1700) werd gewonnen door YavuzTarem Erdem met 5 punten. Tweede werd René Coenjaertsmet 4,5 punten en derde werd Mathias Schlösser.

Voor de eindranglijsten en de foto’s zie de website

De D-groep (maximaal rating 1500) werd verrassend gewonnen door de 7-jarige Alexander Rutten. Gezien zijn spel was de uitslag niet geheel verassend volgens wedstrijdleider Georg Montag want hij voerde zijn partijen tactisch zó perfect uit dat hij terecht en overtuigend winnaar genoemd mag worden van de D-groep. Alexander behaalde 6 punten. Trouwens evenveel als de 8-jarige Nils Neisingh die 2e werd. Beide jonge heren hadden vooraf gevraagd of ze bij de volwassenen mochten meespelen. Op een derde plaats eindigde Ralf Dachwitz met 5 punten.

De prijzen voor de beste thuisschakers gingen naar Paul Gielen en Ivo en Martijn Dassen.


Bij de jeugd won in de categorie onder 12 Alwin Mainka met 8 punten uit 7. Tweede werd Alex Karapetov met 7 punten en derde werd Ties Dumont met 6 punten.

In de categorie onder 16 won Jan Stickelmann met 6 punten, evenveel als Irmin Maika die tweede werd en op de derde plek eindigde Jan Richter.