Waar zijn we aan begonnen?

Dat vroeg ik mijn tegenstander Rob Zink voor een van de laatste partijtjes in de voorronde en hij beaamde mijn verzuchting.
Toen dacht ik nog dat mijn zwakke spel in de eerste rondes niet zo heel erg was omdat er daarna nog meer voorrondes zouden komen.
FOUT gedacht! Dat was misschien wel vorig jaar in Horst zo maar nu in Stein echt niet…
En dus kwam ik in groep D terecht…minstens 1 groep onder mijn streefniveau. Gelukkig kreeg ik daar goed gezelschap van clubgenoot Jo Engels en de respectabele tegenstand van m.n. Vincent Seewalt en Jimmy Gebroers.
Na een wat zwakke start met gelijke spelen (1-1) tegen Jules Daemen en Willem Gommer begon het te lopen en wist ik mijn 7 volgende tegenstanders, waaronder ook Jo, met 2-0 te verslaan.
In de laatste ronde moest ik tegen Vincent en verloor ik beide partijen.
Tot mijn grote verbazing bleken zowel hij als Jimmy tegen anderen zoveel punten te hebben verloren dat ik nog duidelijk als 1e eindigde.
(Datzelfde resultaat boekte Rob in groep E!)
Restte een vreemde gewaarwording:
Natuurlijk was ik blij met de winst, maar dat plezier werd ondergraven door het besef dat ik door onder mijn niveau te presteren in deze groep terecht was gekomen, waar de meeste tegenstander meer dan 100 tot misschien wel 300 eloratingpunten minder achter hun naam hadden staan…
In de groep hoger speelde onze clubgenoot Richard Orbons!

Zie voor meer info de site van de organisatoren DJC: limburgsschaakcafe.nl