Hans Hoornstra winnaar van de SchaakRockNacht 2017!

Inmiddels is het een traditie geworden: de SchaakRockNacht. Alleen voor de échte diehards die zich niet laten afleiden door hels kabaal. Daar waar op eerdere edities deelnemers met beide handen op de oren voortijdig het pand ontvluchtten, klonk er nu zelfs de vraag “kan het nóg wat harder?” Dan weet je dat je de juiste rockers binnen hebt.

Het snelschaak toernooi werd op 8 december gehouden in het Sjtaater Hoes. Het eindigde echter pas op 9 december, rond 2.30 uur. Echte diehards dus en het heet niet voor niets SchaakRockNacht.

Er werden 13 rondes gespeeld en er waren evenveel punten te winnen met de RockQuiz.

Deze was dit jaar wél moeilijk maar er was toch één kandidaat die +50% scoorde: Jeroen van Ginniken had 7 van de 13 vragen goed maar helaas scoorde hij niet al te hoog achter het schaakbord.

Wie wél veel schaakpunten scoorde was Hans Hoornstra. Met slechts 2 verliespunten eindigde hij net als Jozef Simenon op 11 punten maar Hans had vier quizvragen goed en Jozef slechts 3. Daarmee eindigde Hans op de eerste plek. De uit Geleen afkomstige Dree van Reedijk scoorde zelfs de meeste bordpunten (11,5) maar had ook maar 3 vragen goed waardoor hij wél Jozef nog voorbij ging maar nét achter Hans eindigde. Een close finish dus. Maar wat betreft de bitterballenconsumptie bleef Hans sowieso álle concurrentie ver voor.

De eindstand van de prijswinnaars was dus als volgt:

  1. Hans Hoornstra 15 (11+4)
  2. Dree van Reedijk 14,5 (11,5 + 3)
  3. Jozef Simenon 14 (11 +3)
  4. Glenn Freer 13,5 (8,5 + 5)
  5. Peter van Dinteren 12,5 (8,5 + 4)
  6. Joost de Bruin 12 (5+7)