SV Schaesberg – KSV 4,5 – 3,5

Helaas, dat ene puntje kwamen we nog tekort. Maar we zaten er deze keer heel kort bij. Op volle oorlogssterkte waren we niet maar dit team heeft er wel voor geknokt. Op papier is Schaesberg een stuk sterker maar in de praktijk bleek dat verschil niet zo heel groot. Hoewel op het bord van invaller Jo Steinschuld tegen Martin Schmitz dit verschil toch wel duidelijk aanwezig was gezien de tijdspanne waarin de partij gewonnen werd door laatsgenoemde. Ook Hans Ten Berge maakte zijn plus-elo tegenover Michael Zimmerman duidelijk met zijn overwinning. Vincent Seewalt leek iets beter te staan tegen ondergetekende maar de aanwezigheid van ongelijke lopers én een vriendelijke bui gaven mede de doorslag accoord te gaan met remise.

Glenn Freer en Walter Kunstek brachten de spanning echter terug. Glenn won van Karl Schubert en Walter van Rien Seipt. Jo Paffen, inmiddels in vaste dienst bij het Kerkraads team, kon een op het oog gelijke stelling niet vast houden. Tegenstander Bert Coenen was vlugger met zij pionnenopmars.

Lukas Johann bracht de stand wéér gelijk door fraai Fred Schotanus te verslaan. Maar het laatste bord ging voor de KSV verloren. Peter Salden vechtte tot het laatst tegen Fred Scheeren maar het mocht niet baten. Ook Fred wist met zijn pionnen door te dringen waardoor Schaesberg met de zwaarbevochten zege er vandoor ging.

Nadat de kruitdampen opgetrokken waren zijn een handvol KSV’ers samen met een delegatie Schaesbergers na afloop uit gaan eten bij de chinees om de hoek. Gewoon omdat het kan…

Het was lekker en gezellig. Los van de positieve energie verspreidende peptalk van Karl hebben wij ons zijn aangeboden pilsje goed laten smaken.

De volgende wedstrijd wordt tegen Venlo 2 gespeeld. Het bericht dat Venlo 2 met 8-0 had verloren bleek niet te kloppen. Zij verloren met 5,5 tegen 2,5 van Blerick1. Wij hebben nog 4 wedstrijden te gaan om punten te pakken. Het venijn zal ‘m in de staart moeten zitten!

De wedstrijd wordt op 1 februari gespeeld in het Catharina Hoes op de Holz.

Uitslagen en standen klik hier