Gino de Mon stal vandaag de show. Door overtuigend van Mark Lamprecht te winnen (met een rating 2108!) liet hij duidelijk zien dat zijn KNSB-rating véél te laag is. Daar zal dan bij de komende evaluatie verandering in komen. Op de laatste lijst (Mei 2015) staat hij dan ook al genoteerd voor 1711, 36 punten meer dan hij had bij aanvang van het toernooi.

Opmerkelijk is verder dat Cyril Muijres vandaag zijn 4e remise op rij scoorde. Jaap wist alwéér niet te winnen van angstgegner Jan Ypelaar. Karl Schubert zit niet goed in het toernooi. Hij leed vandaag zijn 2e nederlaag. Ton Koster speelde een goede partij tegen Jo Paffen maar alleen maar goed spelen is dit jaar niet voldoende om van Jo te winnen.

Langzaam stijgt de spanning aan kop. Gino staat op de eerste plaats met 4 uit 4 gevolgd door Mark Lamprecht, Ed Golob, Glenn Freer, John Uckerman en Rene Chappin, allen 3 punten. Ook Leo Dormans ligt op schema, hij staat gedeeld 3e met 2,5 punten…

Klik hier voor paringen volgende ronde, uitslagen en standen

Klik hier voor de partij tussen Gino en Mark op de site van DJC

Op de website van de SVKerkrade is de genoemde partij te zien met commentaar van Fritz.
Op onderstaande grafiek is goed te zien dat eerst Mark voordeel had maar dat de omslag rond de 33e zet kwam (met dank aan Toon Kayser).
Wie zijn partij(en) beschikbaar wil stellen voor de website kan deze sturen naar info@svkerkrade.nl