Slot, door Glenn Freer
Siem won ook nog in de 8e ronde en werd zodoende de enige met 5 op een rij in de b-groep. Zelf verloor ik van de beste van de 2 jongedames door een prachtzet waar ik niet op gerekend had, maar die ik natuurlijk wel had moeten zien. Effe verder kijken…
In de laatste ronde viel het net wel weer mijn kant op en dus eindigde ik met dezelfde score als vorig jaar 5,5 uit 9. Toen na +3 =5 -1, nu dus na +3 =1 -3.Toen ging ik het toernooi in met ca. 1825 en won ik ratingpunten, nu met 1986 en verlies ik ratingpunten…
Siem won grandioos aan rating ondanks zijn verlies in de slotronde.
Nog effe voor Walter. Jammergenoeg zag ik je reactie pas vandaag na het toernooi. Ik heb Angelo wel nog even gesproken. Het viel hem wel mee in de a-groep. Hij miste alleen nog iets waarmee hij betere stellingen ook definitief in winst wist om te zetten…
Voor mijn broer Rob zat de winst in dit toernooi vooral in het niet schaaktechnische: vorig jaar moest hij ziek afhaken en dat was nu niet het geval!

klik hier voor alle uitslagen en standen van het Amsterdam Chess Toernooi.