Ook de laatste ronde werd gewonnen door het Kerkraadse team. Tegenstander was de SV Heerlen. Altijd een wedstrijd met een beetje éxtra rivaliteit. Er werden 2 partijen vooruit gespeeld, waaruit 1,5 punt behaald werd. Jo Paffen remiserrde tegen Frans Hodenius en Arno Ypelaar won van Hans Moonen. Hans had 8 jaar lang niet meer geschaakt en is nog niet ‘in vorm’. Tijdens de gezamelijke slotronde in Helden werden nóg 3,5 punt behaald tegen de ‘Winkbüllen’. Glenn Freer won van Hans Weijer en Michael Zimmerman versloeg Jean Bodelier. Drie remises volgden (van Walter Kunstek, Jo Engels en Leo Dormans tegen resp. Fabian Horbach, Mark van Dijk en Anush Haroutiunian). Alleen Heerlenaar Paul Hinssen maakte zijn overwicht in ELO waar (haha, plus één) tegen Ralph Engelen.

Door deze prestatie zijn we toch maar mooi gedeeld eerste geworden. Dat klinkt een stuk beter dan 4e, want dat is de werkelijke positie op de eindranglijst. Al met al geen slechte prestatie alhoewel er toch zo’n gevoel knaagt dat we het tegen Schaesberg en DJZ hebben laten liggen…

Standen en uitslagen vind je hier