Overzicht ronde 9, 25 – 11 – 2014

Wit Zwart Uitslag
Glenn Freer Richard Orbons 1-0
Jo Paffen Ed Golob ½-½
Fritz Hoehensteiger Leo Dormans 0-1
Sjef Schrijvers Ralph Engelen 1-0 R
Jaap Eilers Jan Ypelaar 0-1
Randy Poetggens Hugo Scheepers 0-1
Toon Kayser Ton Koster 1-0
Paul Hinssen Arno Ypelaar ½-½

Flinke opkomst deze 9e ronde. Glenn won van Richard maar hier speelde (weer) de tijd een grote rol. De partij van Jo tegen Ed had alle kanten op gekund maar uiteindelijk bleken de heren beiden tevreden met remise. Leo is aan de opmars aan het werken. Dit keer ten koste van Fritz. Ook Toon speelde secuur. Hij won na een lange zit van Ton. De partij van Paul tegen Arno werd na veel tactisch geschuif uiteindelijk remise, degene die risico’s ging nemen zou waarschijnlijk het onderspit gedolven hebben. Randy speelde zeer geconcentreerd maar Hugo bleef bij de les en won uiteindelijk. Jan won van Jaap die de laatste tijd elders is met zijn gedachten. Begrijpelijk en hopelijk komt het allemaal goed. Dat geld ook voor Sjef, even uit de stress (de Duitser noemt dat zo mooi Tapetenwechsel) is ook belangrijk. Jammer voor hem dat hij vanwege miscommunicatie geen tegenstander had.

Volgende ronde op dinsdag 2 december is het Printen Toernooi. Dit is de eerste snelschaakronde. Of de Sint daadwerkelijk komt is nog onduidelijk, zo niet kunnen we de zwarte piet misschien iemand anders toeschuiven…

De stand na ronde 9 vind je hier