Op woensdag 13 mei werd de finale gespeeld van het Lisb rapidbeKertoernooi in café Keulen in Voerendaal. Kerkrade werd in de 2e groep ingedeeld met sterke tegenstanders zoals Leudal, Venlo en Voerendaal 4. Aldus gingen Glenn Freer, Walter Kunstek, Lukas Johann en ondergetekende met een niet al te hoog verwachtingspatroon de strijd aan.

De eerste ronde werd er al verrassend gelijk gespeeld tegen Venlo. Glenn en Walter (1e en 2e bord) remiseerden beiden tegen resp. Dirk Bergmans en Geert Hovens. Alleen Lukas wou té graag winnen van Joop Janssen maar ging juist daardoor in de fout. Zelf pakte ik het volle punt tegen Kim Clabbers.
Ronde 2 werd Leudal met zelfs 3,5-0,5 verslagen. Glenn hield knap Ruud van Meegen op remise en de overige partijen werden gewonnen. Walter won van Arthur Hendricks, Lukas van Iwan Sentjens en ik van Marcel Schuman.
Ronde 3 won de KSV met dezelfde cijfers van Voerendaal 4. Weer remiseerde Glenn, ditmaal tegen Tom Vrouenraets. Walter won van Ruud Lemmers, Lukas en ondergetekende deden dat tegen resp. Bert Smeets en Frans Heman.

Hiermee mochten de Kerkradenaren met de eerste plaats aan de haal. Tweede werd Venlo. In de eerste groep won (bijna traditioneel) Voerendaal.

We bleven nog een paar uurtjes nagenieten in het immer gezellige café Keulen met de nodige Brugse Zotte van de tap. Smaakt zelfs nóg beter na een overwinning!