De vijfde editie van de legendarische SchaakRockNacht mocht er wezen. Van alle windrichtingen kwamen er schaakfanaten én rockfans op af. Dit jaar waren er zelfs 3 deelemers uit Wuppertal. Dat betekende rond 2 uur s’nachts een ritje terug van minimaal 1,5 uur. Rond die tijd vertrok ook een volle auto richting Maastricht (dat vol was op 3 van de 4 ook letterlijk van toepassing smiley).
En zo hoort het ook op de SchaakRockNacht: Rockmuziek, Bier en Bitterballen. Koffie drink je maar op die andere toernooien. En oja, er werd ook nog wat gevluggerd. 17 Ronden 5 minutenpartijen. Hoewel niet iedereen de eindstreep haalde, van één deelemer was het zelfs knap dat hij het nog tot ronde 15 uit heeft gehouden na het consumeren van zo’n 5 liter bier.

De meeste punten met schaken behaalde Wuppertaler Gerd Kurr (15,5 uit 17) maar dat is op de SchaakRockNacht niet doorslaggevend. De meeste juiste antwoorden van de RockQuiz tellen nog nét iets zwaarder. Zo behaalde Hans Dam weliswaar ‘slechts’ 14 punten met schaken, met 10 goede antwoorden mag Hans zich terecht ChessRockNightKing 2015 noemen. Gerd had 7 goede antwoorden en eindigde dus met 22,5 punten op de 2e plaats. Derde werd Maarten van Laatum met 21,5 punten (10 plus 11). De meeste juiste antwoorden hadden Ferry Gerard én Glenn Freer, beiden 12 vragen goed! Ook zij vielen in de prijzen met resp. 20,5 en 20 punten. Er was ook nog een 6e prijs en die ging naar Jeroen van Ginniken met 19 punten. Prijzen bestonden uit Dvd’s en cd’s met, U raad het al, rockmuziek.

Het heeft er alle schijn van dat de deelnemers volop hebben genoten (de Wuppertalers komen volgend jaar in iedere geval ook weer), dus reden genoeg om te kunnen zeggen na dit eerste lustrum: Let’s make it a tradition!

Met dank aan Jack Wolters van het Sjtaater Hoes voor de faciliteiten en Marvin Entertainment voor het licht.

Let’s Rock ‘n Chess!