Glenn op herhaling in Amsterdam

Vorig jaar was het Science Park Amsterdam het eerste 9 rondige toernooi waaraan ik deelnam.
Daarna heb ik dat in Vlissingen en Wijk aan Zee ook nog gedaan.
Ondanks aarzelingen ben ik dit jaar toch maar weer mee gaan doen.
In de b-groep omdat op het moment van inschrijving de a-groep nog voller bezet was.
Op de site kun je zien dat ik aan het begin de vijfde hoogste rating in de groep had.
Mijn eerste partij, met wit, won ik met ‘hangen en wurgen’, omdat mijn tegenstander aan het eind een kwaliteit gaf voor een vrijpion die ik makkelijk kon stoppen.
Mijn tweede, met zwart, verloor ik nadat ik me min of meer in slaap had laten sussen door de heel voorzichtige opbouw van mijn tegenstander.
Mijn derde weer met wit won ik via een mataanval van een nog relatief jonge opponent.
Mijn vierde weer met zwart won ik na door het oogje van de naald gekropen te zijn. Mijn tegenstander lanceerde een gevaarlijke koningsaanval waar ik me met een tijdsachterstand tegen moest verdedigen. Hier hielp de ervaring van de eerdere toernooien want ik benutte mijn tijd tot het extreme. Na zet 38 gaf mijn klok nog 2 sec. aan, maar daar kwamen dus meteen 30 sec. bij. Na het optrekken van de kruitdampen bleek hij twee pionnen geïnvesteerd te hebben en gaf al snel op.
wordt vervolgd…