De eerste ronde van de externe competitie was niet zo succesvol als we hadden gehoopt. Schaesberg II had zich dan wel versterkt met Karl Schubert maar dan nog. Een relatief snelle remise van Wim Badenhop tegen Jan Heyenrath werd gevolgd door twee verliespartijen. Ed Golob en Jo Paffen leken beide een goede stelling te hebben maar Hans Jürgen Fabi en Hans Hageman bewezen het tegendeel. Ook de vierde partij ging verloren, ex-ksv’er John Uckerman versloeg knap Michael Zimmerman. Glenn Freer en ondergetekende probeerden het tij nog te keren (winst tegen resp. Martin Schmitz en Werner Panzer) maar na het verlies van nieuwkomer Leo Dormans tegen Paul Thissen was de strijd gestreden. De kemphanen aan het eerste bord Karl Schubert (ook ex-ksv) en de nieuwbakken voorzitter van de Lisb, Walter Kunstek, berustten dan ook in remise. Waarmee de eindstand uitkwam op 5-3.

Geen beste start, maar ik ben ervan overtuigd dat dit team nog veel punten zal gaan behalen! Al zullen er iets meer pepperonies gegeten moeten worden 🙂

Volgende ronde op 15 november spelen we thuis tegen MSV II.

Uitslagen en standen vind je hier
Richard Orbons maakte er een prachtig filmpje van, kijk hier